27 Μαρτίου 2023

Τεύχος 39, Μάρτιος 2023

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφόρησε το καινούριο τεύχος του περιοδικού Retro Planet, το υπ' αριθμόν 39. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει κάποια ενημέρωση νωρίτερα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως, έτσι δεν λέει και η (σοφή) λαϊκή ρήση;

Στο 39ο τεύχος του Retro Planet μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του Video Genie System μέσα από τη στήλη 8 Magic bits ενώ στις σελίδες του Kourias Meditation ο αγαπητός μας εκ Μαγνησίας ορμώμενος συντάκτης μας ξεναγεί στον κόσμο των κλασικών Αμιγκάδικων εντύπων.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, στο νέο τεύχος του Retro Planet υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών για τους κλασικούς home computers. Σε αυτό το τεύχος δοκιμάζουμε και σας παρουσιάζουμε τα Turbo Tomato, Xenoblast, Football Manager Revisited 2022-23, Operacion Fallida, Blaf, Wizard of Wor και Donum.



Στο μεγάλο αφιέρωμα του τρέχοντος τεύχους ο Στέφανος Καρούσος μας παρουσιάζει το Pirates! του Sid Meier. Και το παλιό και τα remakes του σε ένα uber-χορταστικό άρθρο.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυριαρχεί η άποψη ότι ο Commodore 64 ήταν ο 8μπιτος με τα καλύτερα παιχνίδια - και ίσως να ήταν έτσι. Επίσης ο ZX Spectrum, ο "γομολάστιχας" θεωρείται γενικώς ο φτωχός συγγενής του "ψωμιέρα", ο αδύναμος, ο παρακατιανός. Επειδή εμείς εδώ στο Retro Planet δεν συμμεριζόμαστε τέτοιες απόλυτες και αφοριστικές θέσεις, κάτσαμε και βρήκαμε μερικά κλασικά παιχνίδια στα οποία ο μικρούλης Spectrum βάζει τα γυαλιά στον ψιλομύτη 64άρη, με εκδόσεις που σίγουρα ζήλεψε ο αμερικάνικος home computer.

Μετά τη μανία για την TheA500 mini αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς με τη σειρά μας το δημοφιλές... υπολογιστάκι και να σας γράψουμε όχι μονάχα τη γνώμη και τις εντυπώσεις μας, αλλά και αυτό που κανένας δεν έγραψε ή δεν είπε: μπορούμε τελικά να χαρούμε τα κλασικά παιχνίδια της Amiga σε αυτό το... μικροσκοπικό μαραφέτι; Η απάντηση στις σελίδες του περιοδικού.

Η Thalion Software ήταν ένα ξεχωριστό software house, αφού απαρτιζόταν ως επί το πλείστον από μέλη της demoscene. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν κάποιοι εντυπωσιακοί τίτλοι που έμειναν στην ιστορία των Commodore Amiga και Atari ST. Στο νέο τεύχος του RP σας παρουσιάζουμε την ενδιαφέρουσα πορεία της Thalion από την αφάνεια στην καταξίωση και πάλι πίσω.

Φυσικά, επειδή στο Retro Planet αγαπάμε το σινεμά και τη μουσική δεν θα γινόταν να λείπουν οι αντίστοιχες παρουσιάσεις από το ανοιξιάτικο τεύχος. Έτσι μπορείτε να διαβάσετε για το The Last Starfighter και, κυρίως, για το ασύλληπτο Master of Puppets των Metallica. Κι επειδή ποτέ δεν ξεχνάμε τα adventures, πέρα από το Donum στη στήλη των reviews μέσα από τις σελίδες του Adventureland παρελαύνει το Return of the Phantom.



Αν ενδιαφέρεστε για το νέο τεύχος του Retro Planet στείλτε μας email στη διεύθυνση retroplanetmagazine παπάκι gmail DOT com για να μάθετε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου