17 Μαρτίου 2024

Τεύχος 43, Μάρτιος 2024

Το νέο τεύχος του Retro Planet (Μάρτιος 2024) είναι γεγονός. Έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το μοναδικό ελληνικό έντυπο περιοδικό με αντικείμενο το retro computing και το retro gaming επιστρέφει και πάλι δυναμικά.

Στο νέο τεύχος του Retro Planet μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα στα παιχνίδια μπάσκετ της Amiga στα πλαίσια της στήλης Kourias Mediatation.

Στις 16 σελίδες των game reviews παρελαύνουν τα Final Fight Enhanced (Amiga), Area 51: The Roswell Incident (ZX Spectrum), Darkula 64 (Amstrad CPC), Speccy Soccer (ZX Spectrum 128K), Area 51 (Amstrad CPC), Chemi Chaos (ZX Spectrum), El Linaje Real (Amstrad CPC), Fitris (ZX Spectrum) και το καταπληκτικό Tetris Recoded (Commodore 64).




To κεντρικό θέμα του 43ου τεύχους του Retro Planet είναι το αξέχαστο Wip3out της Psygnosis, ένα παιχνίδι που έγραψε ιστορία στο Sony PlayStation, από το πάλαι ποτέ κραταιό software house του Liverpool. Ποιοι βρίσκονταν πίσω από το εμβληματικό αυτό video game, πώς αναπτύχθηκε, ποια ήταν η επίδρασή του στην gaming ιστορία, όλα επεξηγούνται αναλυτικά σε ένα σούπερ αφιέρωμα 10 σελίδων από τον συντάκτη του περιοδικού Στέφανο Καρούσο!



Παραμένοντας σε gaming χωράφια, το άρθρο Amstrad Games Class of '92 μας παρουσιάζει τους 20 κορυφαίους τίτλους από τη χρονιά της Ολυμπιάδας της Βαρκελώνης για το all-time classic μηχάνημα του sir Alan Sugar.


Στα hardware reviews μπορείτε να διαβάσετε για ένα καταπληκτικό cartridge για τον Commodore 64, το Mini Gangcart και τον μικρό του αδερφό, το Ogryzek. Στα πλαίσια της στήλης Adventureland παρουσιάζεται το (πολύ ιδιαίτερο) The Neverhood, ενώ το τεύχος ολοκληρώνεται με το κλασικό Let there be Rock των AC/DC από τον συντάκτη μουσικών θεμάτων του περιοδικού (και όχι μόνο) Ιορδάνη Κιουρτσίδη.



Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε για το νέο τεύχος του Retro Planet μπορείτε να το παραγγείλετε στέλνοντας email στη διεύθυνση retroplanetmagazine AT gmail DOT com ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού (www.retroplanet.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου