25 Ιανουαρίου 2024

Τεύχος 42, Δεκέμβριος 2023

Ναι, εντάξει, μπράβο, σκίζετε από παρατηρητικότητα. Συγχαρητήρια. Το 'χετε. Απλά - φιλική συμβουλή - μην εγκαταλείψετε τη δουλειά σας για να γίνετε ντετέκτιβς, καθώς παίζει και να αποτύχετε.

Σας ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη που ξεκινήσαμε έτσι φουριόζοι, αλλά να, κάποιος ακούστηκε εκεί πίσω στη γαλαρία να φωνάζει "τι Δεκέμβριος 2023 μου τσαμπουνάτε, εδώ πάει να τελειώσει ο Γενάρης του '24". Ε, να, αυτά είναι που δε μπορούμε. Έχουμε που έχουμε τον καημό μας που εδώ και πάνω από 5 χρόνια δεν μας δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορήσουμε ένα κανονικό Χριστουγεννιάτικο τεύχος λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων του DTP artist μας, έχουμε κι εσάς από πάνω να μας πικάρετε. Λες κι εμάς δε μας ενοχλεί να βγάζουμε το τεύχος του Δεκεμβρίου με ένα, ενάμιση μήνα καθυστέρηση και μετά να τρέχουμε και να μη φτάνουμε για να ετοιμάσουμε το τεύχος του Μάρτη με το μισό χρόνο απ' ότι συνήθως στη διάθεσή μας. Γι' αυτό σας λέμε, αφήστε τη γκρίνια και την καζούρα, το να ανακοινώνουμε τέλη Ιανουαρίου την κυκλοφορία του τεύχους Δεκεμβρίου πονάει πρώτα και πάνω απ' όλους εμάς που το γράφουμε. Έτσι νιώθουμε, τουλάχιστον - τι, να σας λέμε ψέματα;

Στο 42ο (γουάου!) τεύχος του Retro Planet κυριαρχούν τα Amiga games, με αναλυτική παρουσίαση του Reshoot Proxima 3 αλλά και συνέντευξη του δημιουργού του, Richard Lowenstein, ενώ δοκιμάζονται ενδελεχώς και σας σερβίρονται και τα Aquabyss, Wonder Boy και Xevious.



Κάτι ακόμα σχετικό με την Amiga είναι και το μεγάλο θέμα του νέου τεύχους, δηλαδή η συνέντευξη της Moya Jackie McGeough που πιθανότατα τη γνωρίζετε ως Cammy στα Αμιγκικά δρώμενα.


Στα πλαίσια της στήλης 8 Magic bits παρουσιάζεται η ενδιαφέρουσα ιστορία ενός πολύ ξεχωριστού υπολογιστή από τις αρχές των 80s, του (σπάνιου, πλέον) Jupiter Ace, ενώ τα game reviews πέραν όσων αναφέρθηκαν παραπάνω συμπληρώνουν και τα The Dark Veil (ZX Spectrum), Mancave (Commodore 64), Gamex 2 (ZX Spectrum) και BurgerTime (Commodore 64). Για να μη νομίζετε ότι λείπει ο Μάρτης (Amstrad) από τη Σαρακοστή έχουμε αναλυτική καταγραφή και ανάλυση των 10 καλύτερων παιχνιδιών του φετινού CPCRetroDev ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και από Amiga μεριά με το κομμάτι για τις διοργανώσεις του AmiGameJam και τα games που ξεχώρισαν.


Στα πλαίσια της στήλης Adventureland το 42ο τεύχος του Retro Planet φιλοξενεί το Wrath of the Gods ενώ το Σκάσε κι Άκου καταπιάνεται με το ξεχωριστό The Real Thing των Faith No More. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Retro Planet εξερευνήστε τα παλαιότερα τεύχη στο επίσημο website του περιοδικού, το www.retroplanet.gr. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη συντακτική ομάδα χρησιμοποιήστε την ειδική φόρμα στην παραπάνω ιστοσελίδα ή στείλτε email στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου