11 Αυγούστου 2020

To Retro Planet στις οθόνες των retro computers. Και όχι μόνο!

Ως περιοδικό (και μάλιστα έντυπο) που έχει ως αντικείμενο τους retro υπολογιστές, θα ήταν μάλλον παράλογο - και σίγουρα άκομψο - να μην έχει περάσει έστω και για... περιορισμένες εμφανίσεις από τις οθόνες των 8/16bit μηχανημάτων, έτσι δεν είναι;

Ναι, φυσικά και αναφερόμαστε στο Retro Planet, το οποίο, υπό τη μορφή intro έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τους Amstrad CPC το 2016:

Το 2019, και με την πολύτιμη συμβολή του GeoAnas η ψηφιακή παρουσία του περιοδικού μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο του Commodore 64 με κάποιες αξιόλογες παραγωγές:

Παραμένοντας στο δημοφιλές format του Commodore 64, κάτι αρκετά διαφορετικό:

Και ένα ακόμα:

Είναι όμως γεγονός ότι όσο περισσότερες hardware ανέσεις σου παρέχει η εκάστοτε υπολογιστική πλατφόρμα, τόσο καλύτερα μπορούν να είναι και τα αποτελέσματα. Για του λόγου το αληθές δείτε τι φτιάξαμε για το PC πέρυσι:

Και ολοκληρώνουμε με την τελευταία μας δημιουργία, και πάλι από πέρυσι (καιρός διακοπών = καιρός για cracktros):

Όσο κι αν μας χαροποιούν και μας αρέσουν τα παραπάνω - ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για εσάς - θα ήταν ιδανικό να μην φτάσαμε στο τέλος, αλλά να είμαστε ακόμα στην αρχή. Ποιος το ξέρει, ο καιρός θα δείξει (que sera sera και τα σχετικά). Μακάρι να έχουμε και συνέχεια στο μέλλον (intro-wise speaking)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου