18 Νοεμβρίου 2021

Φτιάχνοντας το εξώφυλλο

Μία από τις πλέον δημιουργικές - και ενίοτε αγχωτικές - εργασίες με την οποία καταπιανόμαστε κάθε τρίμηνο εδώ στο Retro Planet είναι ο σχεδιασμός του εξώφυλλου του περιοδικού. Γνωρίζοντας την ύλη και την θεματολογία του εκάστοτε τεύχους πρέπει να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το θέμα του εξωφύλλου και, το κυριότερο, να φτιάξουμε κάτι αισθητικά catchy με βάση αυτό.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό κάθε φορά η διαδικασία αυτή περνάει από αρκετά στάδια, μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι που να μας ικανοποιεί. Ευτυχώς, καθώς βρισκόμαστε πλέον στον 9ο χρόνο κυκλοφορίας του περιοδικού και η ραχοκοκαλιά της ομάδας του Retro Planet παραμένει σταθερή, γνωρίζουμε ο ένας τα χούγια του άλλου και, το κυριότερο, για το τι είναι ικανός.

Με 33 εξαιρετικά εξώφυλλα ήδη στο ενεργητικό του, τον Σταμάτη Πιππή δεν τον φοβόμαστε: γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι μπορεί να μετουσιώσει την κατάλληλη πρώτη ύλη (φωτογραφίες) σε κάτι που να ευχαριστεί το μάτι και να αρμόζει στο περιοδικό. Αφήστε που κάποιες φορές ούτε την πρώτη ύλη δεν του παρέχουμε!

Έτσι, αυτή τη φορά, και μιας και το Χριστουγεννιάτικο τεύχος θα κυκλοφορήσει λόγω εργασιακού φόρτου ως είθισται τα τελευταία χρόνια στις αρχές του Γενάρη, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις προσπάθειες που κατέληξαν στο εξώφυλλο του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία του Retro Planet, του 34ου.

Ξεκινώντας από μία φωτογραφία του (δικού μας) ZX Spectrum Next και μια χειμωνιάτικη εικόνα με το βόρειο σέλας, προχωρήσαμε βήμα-βήμα για να φτάσουμε σε αυτό που τελικά θα φτάσει - όταν θα έρθει η ώρα - στα χέρια των αναγνωστών μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει το αποτέλεσμα - εμείς ήδη το λατρέψαμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου